Titeket nem zavar, hogy nyilvános a fórum?

Azt hiszem, nem kell magyarázni, hogy Magyarországon mennyire veszélyes ma bármiféle “nem keresztény értékrendű” dologban részt venni. Nem lenne jobb lezárt a fórumot is, hogy csak azok olvashassák, akik legalább regisztráltak és kizárni a "nagy nyilvánosságot "?

Hat ameddig nem inditjak ujra az inkviziciot es uzemelik be a maglyakat, engem nem zavar…
Az elejen meg ovatosan kezdtem a temaba, aztan egyre gyorsabban lenyegre tertem es meglepoen jo volt a fogadtatas.
Amúgy sztem pont az a cél a fórummal, hogy minél többen tudomást szerezzenek rólunk, erről az értékrendről és megtudják, hogy a nonmono vagy a poli nem a “bárkiveldugokmoströgtön” szekta, hanem normális, átlagos emberek, akik másra vágynak, képesek szeretni, akár többeket is és igyekeznek túllépni a birtokló, romboló kapcsolatokon. Direkt írtam normálist és átlagost, mert sztem ez (ennek kellene) a normális, csak még kevesebben vagyunk és a nagy átlag tekinti magát annak, a kevesebbet pedig deviánsnak :smirk:

5 Likes

Szerintem fontos, hogy látszódjon mindenki szamara, hogy létezünk. Annyi esze meg legyen már mindenkinek, hogy nem rakja ki az elérhetőségeit mindenkinek. Például engem se Emilnek hívnak valójában…

2 Likes

Mivel pont annyit oszt meg itt az ember, mint amennyit szeretne, olyan kép és olyan felhasználónév mögött, amit saját maga választ ki - nem érzem problematikusnak, hogy nyilvános az oldal. Kifejezetten hasznosnak tartom, hogy nem egy újabb zárt közösségről van szó.

Pl a ti profilotok alapján annyit tudok meg, hogy kísérletező pár vagytok.
fogalmam sincs, hogy:

  • honnan írtok
  • mennyi idősek vagytok
  • hogy néztek ki
  • milyen pár vagytok (biológiai nem, gender identitás és kifejezés)
  • hol dolgoztok
  • mi a családi állapototok
  • mi a telefonszámotok vagy az e-mail címetek

Ennél nagyobb anonimitásban nem hiszem, hogy tudnátok létezni ezen a felületen.

6 Likes

Több fb csoportban sem lehet szerencsére hamis profil mögé bújni és többen azért azokból már ismerjük egymást felhasználó névről képről legalább :wink:

1 Like

Ennek a fórumnak pontosan az is a lényege, hogy kikerüljön a beszélgetés a zárt ajtók mögül, hogy a világ lássa, hogy létezünk és tudjon tájékozódni arról, hogy mit is képviselünk valójában. Sőt, akár még kérdéseket is tehessen fel, aki akar.

Én Ágoston László néven kommentelek, mert számomra ez a felvállalás is a misszió része, de a személyazonosságának a felfedése senki számára sem kötelező. Annyi biztonságot kapsz, amennyit te magad igényelsz. Arra pedig amennyire csak tudunk, oda fogunk figyelni, hogy ne “outoljon” senki másokat, azaz harmadik félről ne írjon senki úgy, hogy az akarata ellenére felismerhető legyen.

5 Likes

Én örülnék neki, ha már ott tartanánk, hogy lehet nyilvános a fórum, de tartok tőle, hogy sokan azért nem fogják használni, mert nem érzik biztonságban magukat. Hiába az álnév, semleges profilkép, személyes történetet, amiből esetleg felismerhetővé válik, lehet nem szívesen osztanak meg.

1 Like

Igen, de ha elindul egy érdekes beszélgetés valamilyen témában, akkor simán előkerülhet, hogy hol laknak, milyen idősek, milyen a családi állapotuk, stb.

Akit ez zavar, annak folyamatosan fejben kell tartania és cenzúráznia magát, hogy mit oszt meg magáról, hogy megőrizze az anonimitását. Egy zárt fórumon lehet nagyobb biztonságban lennének.

Persze mindez attól is függ majd, ha beindul az élet itt, hogy milyen lesz a moderáció, mennyire érzik biztonságban magukat a tagok.

1 Like

Engem nem zavar, hogy nyilvános, azért is vagyok itt. Fel lehet ismerni, na meg egyébként ha a fb posztjaimat olvassák az emeberek, úgyis tudhatnak ezt-azt. Nekem nem gond vállalni mindent. Az viszont tök igaz, hogy elképzelhető, hogy lesznek, akik emiatt nem jönnek, de az ő dolgok. Tényleg lehet minimálisra venni az infot.

3 Likes

Nagyon igazat szóltál. Baromi melós és kellemetlen dolog folyamatosan észben tartani, hogy hol kivel mit mikor oszthatsz meg és mit kell eltitkolni. Most jöttem rá, hogy lehet én szimpla lustaságból vállalom fel arccal, akár névvel minden “normálatlanságom” :smiley:

2 Likes

Jó, de ilyen alapon azon is merenghetnénk, hogy aki titkolózik, az mi van, ha elfelejt az utcán odafigyelni…

Soha nem jutunk egyről a kettőre, ha arra is panaszkodunk, hogy kényelmetlen észben tartani a titkainkat :slight_smile:

3 Likes

Sajnálom ezt az empátia nélküli hozzáállást. így akkor erről asszem nincs is több értelme beszélgetni.

Szerintem az lenne az empátia nélküli hozzáállás, ha elvárás lenne saját névvel saját fotóval regisztrálni ÉS nyilvános lenne fórum.

Érdekelne, hogy szerinted egyébként mi lenne a helyes hozzáállás? Hogyan hoznál létre egy felületet, amit mindenki láthat, tájékozódhat, informálódni tud, aki érdeklődik a poliamoria iránt? Mert ennek a fórumnak ez a célja. Ha “titokban” szeretne valaki beszélgetni ebben a témában, akkor arra ott vannak a facebook csoportok.

2 Likes

illetve itt tényleg kb regisztrálhatsz, mint Gipsz Jakab és lehet egy naplemente a képed, ennél nagyobb anonimitást hogyan szeretnél?

1 Like

Pont a FB-on vannak olyan csopik (de ezt pont jol tudod :grinning:) ahol csak sajat profillal lehet regisztralni, mert pont az az oszinteseg alapja es aki ott udvariatlan vagy nem tartja be a szabalyokat gyorsan kivagjak es valoban kellemes a legkor… amikor van :grinning:

1 Like

Igen, de az oda posztolt dolgokat nem dobja fel pl ismerősöknek, ezért érzem, hogy az talán biztonságosabb érzetű tud lenni valakinek. Mondjuk egy sggel ennyi lovat megülni nehéz lenne - lehessek önmagam. ne kelljen titkolózni, privat is legyen a felület és akármilyen profillal bent lehessek, tudjam kik vannak ott mert azért vadidegenek előtt nem fogok kitárulkozni, stb stb. Ja és mondjuk az sem baj, ha fizetnek a hozzászólásaimért, nem :D?

2 Likes

Ez részemről inkább a hozzászólás stílusának szólt, nem az üzenetének. Talán ha másképp fogalmazza meg, nem érzem empátia nélkülinek, főleg a második mondatot.

Van, akinek kényelmetlen és ha szóvá teszi ezt, akkor erre a panaszkodásra megjegyzést tenni szerintem nem szerencsés. Jobb lett volna valahogy úgy mondani, hogy igen, megértjük ezt a szempontot is, de ennek a fórumnak szándékaink szerint a nyilvánosság elérése az egyik célja.

Nem gondolnám, hogy rajtad kívül bárki empatia nélkülinek látná a hozzászólásomat. Egyszerűen nem érvényes az álláspontod. Arra nem lehet egy közösségnek felkészülnie, hogy mi van, ha valakinek kényelmetlen odafigyelni magára.

Főleg, hogy ezt a kényelmetlenséget állítjuk szembe az általános olvashatóság hatalmas előnyével.

3 Likes

Azt hiszem most szembesültél a poli-népek egyik jellemző tulajdonságával (legalábbis ahogy én eddig tapasztaltam): szókimondás van, néha picit erősebben is, vélemények kinyilvánítása. Ha ez nem olyan stílusban történik, ahogy ez az egyik félnek nem tetszik, akkor a “jo akkor HAGGYUK” válasz a legkevésbé célravezető. Ha első körben azt írtad volna, hogy “Lacikám megértem az álláspontod, de bánt, ahogy fogalmaztál” akkor le is lett volna tudva a dolog. Egyébként egyetértek veled, finomabban is lehetett volna fogalmazni, de mikor valami az ember szívügye, sok melót tesz bele és kritizálják, akkor egy-egy reakció lehet türelmetlenebbül születik meg.

1 Like

@Andras És elnézést kérek, ha úgy érzed, bántóan fogalmaztam, nem volt célom.

1 Like