Ti nem féltek, hogy elkaptok valalmi nemi betegséget?

28 éves lány és 31 éves fiú pár vagyunk és már egy ideje gondolkodunk meg fantáziálunk ilyesmiről, de a páromat nagyon visszatartja, hogy nem akar valami betegséget elkapni. Őszintén szólva engem is félek ettől. Egyszer voltunk egy swinger klubban, de egy óra után kifordultunk, mert furán éreztük magunkat. Zavarban voltunk, azt hiszem.

Ti hogy oldjátok meg ezt a dolgot? Tudom, “húzzunk gumit”, de nem lehet mindig és mindenkor…

1 Like

Én poli rendszerben élek. Az azért nagyon más mint a swinger. Kevesebb az új ember :slight_smile:
Nálunk az az std protokoll, hogy eleinte óvszer, aztán, ha komolyabb lesz a kapcsolat, és masképp szeretnénk védekezni a nem kívánt terhességektől, akkor std teszt után elhagyható a gumi. Ehhez persze az is kell, hogy az “új” fél a továbbiakban ugyanezt a protokollt tartsa. Ez a “biztonságos kör” elmélete.

5 Likes

Statisztikai oldalról nézve - bármilyen hihetetlen - a nonmonogámiában kisebb a nemi betegségek elkapásának a kockázata, mint a sorozatos monogám kapcsolatokban. Egyszerűen azért, mert akik szexuálisan tudatosak, azok nagyobb arányban és jobban odafigyelnek erre is.

és itt is:
https://core.ac.uk/reader/62768640

6 Likes

A nem lehet gumit mindig és mindenkor felvetésed nem értem, kifejtenéd kérlek? Mi az a szituáció, ahol legalább egy pénisz van a képletben és “nem lehet” rá gumit húzni a ti esetetekben?

A kapcsolati hálómon belül egyébként én vagyok a kakukktojás - pre covid időszakban voltak egyéjszakás kalandok, swinger klub stb. A védekezés alap, plusz akikkel fluid bondban vagyok, azokkal pár havonta megyünk teljes szűrésre.

1 Like

Magam részéről eddig nem volt olyan gyors a tempó, hogy ne legyen idő megismerni egymást legalább részben és ne alakulhatott volna ki a bizalom, illetve gyakorlatilag az ismeretségi-baráti körből léptünk az “extrával” szintre :smiley:
Engem speciel zavar a gumi, kvázi lelazulok tőle, érdektelenebbé válok :smirk:
Valóban, ha már ott ácsorog, elfér(ne) rajta akár a köpeny is… :smiley: de a mégse azért jobb… és eddig, kb 3 év alatt nem is volt ezzel gond, senkinél nem jelentkeztek tünetek.
Valószínűleg, ha a helyzet megkövetelné, élnék a védelemmel, csak annyira ismeretlen terepre még nem tévedtünk :wink:
Amúgy pont most találtuk ki az STD szűrést miért ne alapon :heart_eyes:

Teljes 100% biztonság sajnos sehol sincs. A szexuálisan tudatos emberek azért jobban figyelnek magunkra és környezetükre, kisebb az esély. Nekünk még egyszer sem volt bajunk a swingerből, mert válogatunk, odafigyelünk, gumit használunk. Orálnál viszont nem szoktunk és találkoztunk olyan párral, akiknek emiatt volt is bajuk korábban. Kockázat mindenben van, szóval ettől azért nem kell lemondani róla, csak odafigyeléssel csinálni.

2 Likes

persze, nem azt kérdőjeleztem meg, hogy gumiban vagy nélküle jobb :slight_smile: (mert perszehogy gumi nélkül, és igen, a nő is érzi a különbséget). Ha merevedési problémát eredményez és emiatt kerüli valaki, azt abszolút meg tudom érteni, de akkor ezt szerintem korrekt dolog a nagy alkalom előtt tisztázni, nem begőzölt szexuálisan túlfűtött helyzetben, mikor már összegabalyodás van. Volt sajnos olyan tinder randim, ahol bár előre tisztáztuk, hogy a gumi alap, a srác közölte a baromi hosszas előjáték után, hogy “ja abban nekem lekonyul, szóval nem veszem fel, ok?”. Nem, nem volt ok. Azt hitte, hogy a hosszas előjátékkal kiváltotta a guminélküliség jolly joker kártyát :smiley:

2 Likes

dede :smiley: ( nagyon alapos, 30 másodpercig tartó claraseptes kézmosás után önkielégítés a saját ágyadban, saját eszközeiddel vagy csak a kezeddel)

:rofl: :joy:
Oké, persze, ha lemondunk az érintésről, az egész biztonságos :stuck_out_tongue:

Ahogy írtam is, szinte kivétel nélkül barátokkal léptünk egyet-kettőt előre, szóval az előre megbeszélés alap volt minden esetben :smiley: a páromnak voltak hirtelen akciói, azonban ott mindig volt óvszer Justin Case-nél :wink: Annál sokkal jobban tisztelem a (leendő) partnert, hogy be akarjak osonni a függöny alatt, mert az elrontja az egész ízét, még ha sikerül is bekönyörögni magam, mint farkasnak a kismalacokhoz :grimacing:

2 Likes

Bocsánat, lehet félreérthető voltam: az orális szexre értem.

1 Like

Áh így már értem. Ez megegyezés kérdése, szépen le tudtok ülni és minden nemibetegséget felírni egy lapra (nyamm), mérlegelni, hogy mennyire erzitek kockazatosnak, ha az oralis szex gumi nelkul tortenik.

1 Like

Persze, a fene se akar ilyesmikkel küszködni és én mindig a biztonsagos szexet fogom propagálni DE az sem a világ vége, ha mégis úgy alakul, hogy becsúszik valami. A betegségek többsége könnyen kezelhető és - ha kezelik őket - a szégyenérzet nagyobb gondot okoz, mint a fizikai tüneteket.

Ezt is érdemes lenne egyébként felszabaditani magunkban: egy nemi betegség nem nagyobb szégyen, mint egy nátha. Egyiket se szándékosan adjuk tovább. És többségében mindkettő könnyen gyógyítható.

(Ettől még igyekezz elkerulni persze.)

7 Likes

Az élet kockázatos. Az autóvezetésnek is meg van a kockázata, mégis csináljuk. De azért kösd be magad :smiley:

4 Likes

Lehet arra ertette, hogy pl egy harmas felallasnal, az oralis kenyeztetes gumival problemas. De ez csak az en gondolatom. Mert gumival en sem cummantok es zavar is. Nekem a ket ferfi boven eleg, nekik nincs igenyuk masik nore, igy valahol tekintheto zartnak a kapcsolat, csak 3 resztvevoje van es nem egy. Igy mi nem hasznalunk gumit. Bizalom meg van, hatterismeret is. Akkor hasznalok gumit, ha szingli vagyok es tobb partnerem van, marpedig ez meg sosem volt maskepp. Nem agyatlanul csinalom ez teny. Eddig csak olyantol kaptam el barmit, aki mindig mono volt. Aki szinglikent kicsapongo soha :sweat_smile:

5 Likes

igen, közben egyértelművé vált, hogy az orál volt az a bizonyos szitu:)

1 Like

Mi a feleségemmel beadattuk a HPV és a Hepatitis védőoltást. Főleg a HPV csúnya, akár bőrkontakttal is terjed. Amúgy pedig megválogatjuk a partnereket, behatoláshoz gumit használunk velük. Orálnál általában egy nagyságrenddel kisebb a kockázat, amit vállalunk, mint az autóvezetést.

2 Likes

Éppen változtatok az életemen. Vagyis próbálok. A lényege röviden tömören 17 éve lehetett. Hm már nem is tudom, kb ennyi ideje történt, hogy volt az első nagy szerelmem 10 évig tartott körübelül. Kaptam tőle vagy magamtól e foggalmam nincs , egy szuper HPV vírust . Ha jól emlékszem a mellbimbónak is más volt az íze ha sikerült kipattintanom a melltartót. Régen volt, kissé zavarosak az emlékeim. Óvszer nélkül toltuk mindig, úgy a jó. Minden ízt érztem… amikor nyaltam. S végén megjelenik a gyönyör cseppje, előtted. Hát az maga a boldogság nekem, hogy örömet okoztam neki. De ez nagyon régen volt. Szakítást lett végül a kapcsolatból. Azt nehezen viseltem. Eltelt sok év, utána volt egy futó kalandom, összesen két alkalommal voltunk együtt a hölgygyel. Nálam 10 évvel időseb volt. Hm, még mindig érzem a teste illatát, mámoritó még most is mikor eszemben jut. Felejthetetlen a hölgy. Nagyon hmm. Na de, ez a vírus most kezd elmúlni.
Két nő volt egész életemben idáig össz vissz. Férfival még nem voltam. Mindennel kezeltem nem múlt el. Aztán már úgy voltam vele, hogy nem éredekel. Belefáradtam vagy, hogy is mondják.
3 hete találkoztam egy lánnyal. Bejött hozzám beszélgettünk, ismétlem beszéltünk. Nem történt semmi. Viszonylag sokat rövid idő alatt mindenről. Rákérdezett a betegségemre, hogy miért nem megyek el olyan helyre , vagy hogy miért nem keresek magamnak egy lányt. Én erre ráförmedtem,: Hogy nem érted meg, hogy még óvszerben sem? Mint az olaszok amikor mutogatnak tudjátok. Úgy voltam vele, hogy ha nőkkel nem lehetek mivel ez a vírus veszélyes rájuk nézve, akkor váltanom kell a férfiak felé. És váltok is ha nem sikerülne. Az összes férfiban benne van eza vírus csak nálam durván kijött. Elváltozások stbA gyógyulásom ami kb két 3 hete kezdődött drasztikus és brutális. Van párja a hölgynek, igaz játszottam a gondolattal hogy, de hát van párja. Megutált. Nem írunk egymásnak se semmi. Illetve én próbálkoztam de semmi válasz. Rémálom az egész. Ő jár a fejemben állandóan beugrik az arca nem tudok tőle aludni. Már koffein mentes kávét iszok az se segít. Gondoltam ha törlöm az ismerőseim közül majd elfelejthetem, elfelejtem és kész. Hát nem. Önmagadat kicsit később pár nappal látni a másikban amolyan tükörkép .Nem tudod miért de, nem a szex jut az eszedbe róla nem . Egyszerűen jó vele nem tudom miért szeretlek.?!. Próbáltam rövid lenni. Remélem nem kesze kusza.
Köszönöm, hogyha végig olvasod!!!
Én elkaptam.de gyógyulok :slightly_smiling_face::slightly_smiling_face::slightly_smiling_face: elég szuperül :slightly_smiling_face::heart:
Hetero vagyok, szingli. Jövő héten megyek tesztekre is. Jelentkeztem swinger clubba természetesen várok míg teljesen kitisztul a szervezetem. Első swingeres találka🙂

Szia! Azert azt tisztazzuk le, hogy a hpv-nek kb kozel 100 fajtajat ismerjuk, aminek tobbsege viszonylag artalmatlan. 4-6 fele az, ami mehnyakrakot kepes eloidezni es magas roziko faktoru. Ezekkel jo ha tisztaban vagy. Nem kell ugy remuldozni, azert ezekre mar eleg eros es tartos szereket adnak mar. Ellenben, mielott tevedesben elnel: a hpv nem tisztul ki, nem gyogyithato!
A gyogyszerek legyengitik a virust, gatoljak a reproduktivitasukat olyan szintre, ahol nem tudsz fertozni. De ott lesznek, igy rendszeresen szuresekre kell majd jarnod. Hol elojon a tunet, hol nem, teljesen random, ahogy ennek erossege is.
Nem kioktatlak, csupan szeretnek kello ismeretet adni szamodra. Egy fele hpv-m nekem is van, de gyenge fajta, nagyon regen jott elo!!! 2 eve kb. Voltam szureseken, semmi bajom. Immunitasra ha odafigyelsz, te is tudsz sokat segiteni magadon es az eletviteled minosegenek javitasaban.
Teszem hozza notol kaptam!
A kedves az aktus utan nyogte be nekem, hogy magas rizikoju hpv-vel volt kezelve! Hat nem kell mondanom milyen volt a reakciom.
Ugy vettem eszre nagyon ragorcsoltel ezekre a problemsidra, kicsit hadaros az irasod es ugra-bugras. Nyugodj meg, keresd a megoldasokat es vigyazz magadra, ezaltal masokra is fogsz tudni! :relaxed:

1 Like