Ti nem féltek, hogy elkaptok valalmi nemi betegséget?

28 éves lány és 31 éves fiú pár vagyunk és már egy ideje gondolkodunk meg fantáziálunk ilyesmiről, de a páromat nagyon visszatartja, hogy nem akar valami betegséget elkapni. Őszintén szólva engem is félek ettől. Egyszer voltunk egy swinger klubban, de egy óra után kifordultunk, mert furán éreztük magunkat. Zavarban voltunk, azt hiszem.

Ti hogy oldjátok meg ezt a dolgot? Tudom, “húzzunk gumit”, de nem lehet mindig és mindenkor…

Én poli rendszerben élek. Az azért nagyon más mint a swinger. Kevesebb az új ember :slight_smile:
Nálunk az az std protokoll, hogy eleinte óvszer, aztán, ha komolyabb lesz a kapcsolat, és masképp szeretnénk védekezni a nem kívánt terhességektől, akkor std teszt után elhagyható a gumi. Ehhez persze az is kell, hogy az “új” fél a továbbiakban ugyanezt a protokollt tartsa. Ez a “biztonságos kör” elmélete.

4 Likes

Statisztikai oldalról nézve - bármilyen hihetetlen - a nonmonogámiában kisebb a nemi betegségek elkapásának a kockázata, mint a sorozatos monogám kapcsolatokban. Egyszerűen azért, mert akik szexuálisan tudatosak, azok nagyobb arányban és jobban odafigyelnek erre is.

és itt is:
https://core.ac.uk/reader/62768640

6 Likes

A nem lehet gumit mindig és mindenkor felvetésed nem értem, kifejtenéd kérlek? Mi az a szituáció, ahol legalább egy pénisz van a képletben és “nem lehet” rá gumit húzni a ti esetetekben?

A kapcsolati hálómon belül egyébként én vagyok a kakukktojás - pre covid időszakban voltak egyéjszakás kalandok, swinger klub stb. A védekezés alap, plusz akikkel fluid bondban vagyok, azokkal pár havonta megyünk teljes szűrésre.

Magam részéről eddig nem volt olyan gyors a tempó, hogy ne legyen idő megismerni egymást legalább részben és ne alakulhatott volna ki a bizalom, illetve gyakorlatilag az ismeretségi-baráti körből léptünk az “extrával” szintre :smiley:
Engem speciel zavar a gumi, kvázi lelazulok tőle, érdektelenebbé válok :smirk:
Valóban, ha már ott ácsorog, elfér(ne) rajta akár a köpeny is… :smiley: de a mégse azért jobb… és eddig, kb 3 év alatt nem is volt ezzel gond, senkinél nem jelentkeztek tünetek.
Valószínűleg, ha a helyzet megkövetelné, élnék a védelemmel, csak annyira ismeretlen terepre még nem tévedtünk :wink:
Amúgy pont most találtuk ki az STD szűrést miért ne alapon :heart_eyes:

Teljes 100% biztonság sajnos sehol sincs. A szexuálisan tudatos emberek azért jobban figyelnek magunkra és környezetükre, kisebb az esély. Nekünk még egyszer sem volt bajunk a swingerből, mert válogatunk, odafigyelünk, gumit használunk. Orálnál viszont nem szoktunk és találkoztunk olyan párral, akiknek emiatt volt is bajuk korábban. Kockázat mindenben van, szóval ettől azért nem kell lemondani róla, csak odafigyeléssel csinálni.

1 Like

persze, nem azt kérdőjeleztem meg, hogy gumiban vagy nélküle jobb :slight_smile: (mert perszehogy gumi nélkül, és igen, a nő is érzi a különbséget). Ha merevedési problémát eredményez és emiatt kerüli valaki, azt abszolút meg tudom érteni, de akkor ezt szerintem korrekt dolog a nagy alkalom előtt tisztázni, nem begőzölt szexuálisan túlfűtött helyzetben, mikor már összegabalyodás van. Volt sajnos olyan tinder randim, ahol bár előre tisztáztuk, hogy a gumi alap, a srác közölte a baromi hosszas előjáték után, hogy “ja abban nekem lekonyul, szóval nem veszem fel, ok?”. Nem, nem volt ok. Azt hitte, hogy a hosszas előjátékkal kiváltotta a guminélküliség jolly joker kártyát :smiley:

1 Like

dede :smiley: ( nagyon alapos, 30 másodpercig tartó claraseptes kézmosás után önkielégítés a saját ágyadban, saját eszközeiddel vagy csak a kezeddel)

:rofl: :joy:
Oké, persze, ha lemondunk az érintésről, az egész biztonságos :stuck_out_tongue:

Ahogy írtam is, szinte kivétel nélkül barátokkal léptünk egyet-kettőt előre, szóval az előre megbeszélés alap volt minden esetben :smiley: a páromnak voltak hirtelen akciói, azonban ott mindig volt óvszer Justin Case-nél :wink: Annál sokkal jobban tisztelem a (leendő) partnert, hogy be akarjak osonni a függöny alatt, mert az elrontja az egész ízét, még ha sikerül is bekönyörögni magam, mint farkasnak a kismalacokhoz :grimacing:

2 Likes

Bocsánat, lehet félreérthető voltam: az orális szexre értem.

1 Like

Áh így már értem. Ez megegyezés kérdése, szépen le tudtok ülni és minden nemibetegséget felírni egy lapra (nyamm), mérlegelni, hogy mennyire erzitek kockazatosnak, ha az oralis szex gumi nelkul tortenik.

1 Like

Persze, a fene se akar ilyesmikkel küszködni és én mindig a biztonsagos szexet fogom propagálni DE az sem a világ vége, ha mégis úgy alakul, hogy becsúszik valami. A betegségek többsége könnyen kezelhető és - ha kezelik őket - a szégyenérzet nagyobb gondot okoz, mint a fizikai tüneteket.

Ezt is érdemes lenne egyébként felszabaditani magunkban: egy nemi betegség nem nagyobb szégyen, mint egy nátha. Egyiket se szándékosan adjuk tovább. És többségében mindkettő könnyen gyógyítható.

(Ettől még igyekezz elkerulni persze.)

6 Likes

Az élet kockázatos. Az autóvezetésnek is meg van a kockázata, mégis csináljuk. De azért kösd be magad :smiley:

4 Likes

Lehet arra ertette, hogy pl egy harmas felallasnal, az oralis kenyeztetes gumival problemas. De ez csak az en gondolatom. Mert gumival en sem cummantok es zavar is. Nekem a ket ferfi boven eleg, nekik nincs igenyuk masik nore, igy valahol tekintheto zartnak a kapcsolat, csak 3 resztvevoje van es nem egy. Igy mi nem hasznalunk gumit. Bizalom meg van, hatterismeret is. Akkor hasznalok gumit, ha szingli vagyok es tobb partnerem van, marpedig ez meg sosem volt maskepp. Nem agyatlanul csinalom ez teny. Eddig csak olyantol kaptam el barmit, aki mindig mono volt. Aki szinglikent kicsapongo soha :sweat_smile:

4 Likes

igen, közben egyértelművé vált, hogy az orál volt az a bizonyos szitu:)

1 Like