Szeretetnyelv teszt - a tiétek és a partnereiteké milyen?

Szerintem érdemes lehet megcsinálni egy ilyen “szeretetnyelv” tesztet mind magatokkal, mind a párjaitokkal, amiből kiderül, hogy mi a preferált szeretetnyelvetek.

Van, akinek az érintés a legfontosabb, másnak az együtt töltött minőségi idő, megint más akkor érzi a szeretetet, ha figyelmességeket kap, vagy elismerést.

Azért lehet ez hasznos, mert sokszor a saját szeretetnyelvünkön próbálunk közeledni a másikhoz, miközben ő pont nem arra vágyik.

Poli helyzetben ezt még az is bonyolítja, ha a régebbi partnerünkkel már megismertük, hogy mi az ő szeretetnyelve (pl. konfliktus után egy ölelés a jó feloldás), akkor lehet ugyanígy próbálunk közeledni az újabb partnerünk felé, holott számára éppen nem az (hanem mondjuk egy mély beszélgetés, vagy egy finom vacsora).

Itt van egy ilyen teszt (angolul), pár perc alatt kitölthető, megosztható, szerintem hasznos lehet, főleg egy kapcsolat elején, de régi kapcsolatnál is hozhat hasznos felismeréseket, vagy csak megerősíti azt, amit eddig is tudtunk

2 Likes

Szia @Andras ! Igen, ezen a kvízen dolgozunk, a napokban felkerül. :relaxed: A közös tudat legyen velünk :joy:

Helló, az mit jelent, hogy ezen dolgoztok? A magyarításán? Az tök jó lenne. Remélem nem gond, hogy kiraktam ide, levehetem, hogy ha elészültetek akkor a tiétek legyen kint. :slight_smile: